Sofrologiepraktijk Van Dijk

Holistische coaching en workshops op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, veerkracht, balans en herstel bij stress en slaapgerelateerde klachten.

Sofrotuin

Kijk diep de natuur in en je begrijpt alles beter.

Albert Einstein

De sofrotuin is aangrenzend aan de sofrologiepraktijk. Een ervaringstuin waar je jezelf mag zijn, mag ontdekken, ervaren, leren, gezien worden en ontspannen. Een ervaringstuin is de plek waar je mag graven, voelen, planten, snoeien en ervaren wat dit met je doet. Je bent immers zelf een onderdeel van de natuur, dat vergeten we wel eens.

Welke dromen ga je planten en wat moet er echt gesnoeid worden in je leven zodat je meer ruimte krijgt om jezelf te bewegen. De tuin heeft ook de kracht om rust in te vinden, losjes met veel groen. Je ogen mogen hier dwalen over de velden, gedachten mogen zonder oordeel gewoon dwarrelen en dromen.

Met veel liefde worden de tuinen (tuin) om het huis gevormd, het verplanten, opnieuw zoeken naar de juiste balans van wat is en kan zijn. Hergebruik van materialen is belangrijk, het geeft een link naar historie. De sofrotuin is in de 2 jaar dat we hier nu geland zijn een prachtige aanvulling geworden binnen de workshop ‘sofrologie je basis’ maar ook als los, tijdens een individueel traject kun je jezelf (terug) vinden in de tuin. Ik ben benieuwd of ook jij de pareltjes in jezelf en de reflectie in en om het huis kunt ontdekken.

Whatever you’re doing today, do it with the confidence of a 4 year old in a Batman shirt.

unknown

De tuin als inspiratiebron
Vrije denkprocessen ontstaan zodra je hersenen en handen geconcentreerd samenwerken in onbewuste, herhalende bewegingen. Dan wordt het zogenoemde default-netwerk ingeschakeld en heeft je geest ruimte om te dwalen.

Onkruid wieden heeft zo zijn voordelen.

Op die momenten krijgen herinneringen en nog onverwerkte gevoelens en spanningen een plek en borrelen inzichten en nieuwe ideeën als vanzelf op. Zodra hersenen en handen geconcentreerd samenwerken is het lijf in beweging, beweging is voor alle cellen nodig om opgeslagen stress af te kunnen voeren. Beweging zorgt ervoor dat de hersen-darm as optimaal zijn taak van afvoeren en herstellen kan uitvoeren. Het werken in de tuin, het creëren, onderhouden, het volgen van de seizoenen helpt je totale lijf, van spier tot celniveau. Op momenten dat je iets ingewikkelds moet doen en er gerichte aandacht en bewuste denkprocessen nodig zijn en schakelt het default-netwerk in je brein weer uit.

De sofrotuin en het huis staan synoniem voor mijn hart… Jouw hart..  Niet alles is perfect, niet alles is op orde. Sommige zaken zijn diep verborgen onder de aarde en zullen later, als de tijd er rijp voor is bloeien. Misschien moet je diep graven en zweten naar je wortels om te krijgen wat je geboorte recht is.
Geniet van de stappen die je zet, niet allemaal even hoog of groot. Ik nodig je uit om op ontdekkingsreis te gaan in jezelf, in de sofrotuin.

Sofrologiepraktijk gebruikt de eigen waarneming, inzet en behoefte tot verandering. Ter ondersteuning wordt gebruik gemaakt van de sofrologische methode, ademwerk (Buteyko, Shultz of Jacobson), coaching, eventueel aangevuld met Sjamanistische rituelen, leefstijl- en voedingsadvies (orthomoleculair). Alles gericht op het doel om de verbinding van lichaam en geest (terug) in balans te brengen en te houden.

Het hoeft niet perfect,
niet elke keer beter,
niet altijd gelukkiger,
niet steeds bewust.

Het mag leven
en huilen
en dansen
en verdwalen.

Het is allang
alles
en niets,
adembenemend.

Joris Vincken

© 2024 Sofrologiepraktijk Van Dijk

Thema door Anders Norén