Sofrologiepraktijk Van Dijk

Holistische coaching en workshops op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, veerkracht, balans en herstel bij stress en slaapgerelateerde klachten.

Fotografie

FOTOGRAFIE IS MIJN MANIER VOOR HET VASTLEGGEN VAN ERVARINGEN EN HET (LEREN) ZIEN VAN DE POSITIEVE EN FIJNE, MOOIE MOMENTEN.

‘life is like a camera. Focus on what’s important, capture the good times, develop from the negatives an if things don’t work out? Take another shot.’

UnKNOWN

Zelf ben ik iemand die graag foto’s maakt van ervaringen en mooie momenten. Mijn mobiele telefoon staat vol met prachtige herinneringen. Regelmatig blader ik door deze foto’s en herbeleef dan de positiviteit, het gevoel opnieuw. Heerlijk is dat.

Als ik het begrip ‘positiviteit’ laat vallen, dan zie ik nog al eens een bedenkelijke blik. Want positiviteit is iets voor naïevelingen die domweg ontkennen dat de maatschappij bedorven is en alles om geld en eigenbelang draait, toch? Er is inderdaad een reden waarom het brein meer ruimte heeft voor negatieve gedachten dan positieve maar daarover vertel ik je alles tijdens de workshops. Zelf voel ik me stukken beter bij positiviteit dan bij negativiteit en als ik goed in balans ben, dan ben ik ook een leukere partner, vriendin en collega en voor al die mensen om mij heen. Waardoor ook zij zich gewaardeerd en geliefd voelen, en weer aardiger zijn voor de mensen in hun omgeving. Ik gun iedereen meer positiviteit, balans, vitaliteit en tevredenheid en je merkt het al: ik ben een groot fan van positiviteit, wat niet zo vreemd is voor een sofroloog.

Positieve mensen herken je vaak al van een kilometer afstand. Want in plaats dat ze zich terneergeslagen door het leven worstelen, bekijken ze de wereld om hen heen met een immer zonnige (en vaak onweerstaanbare) blik en weten ze in elke tegenslag iets goeds te zien. Uit een groeiend aantal wetenschappelijk onderzoeken blijkt dat optimistische gedachten veel meer doet dan je stemming verbeteren. Het blijkt dat het je welzijn een positieve impuls kan geven en zelfs je leven te verlengen.

Je gedachten beïnvloeden je lichamelijke welzijn

Tegenwoordig beseffen steeds meer mensen dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Wat in je brein gebeurt, beïnvloedt wat er in je lichaam gebeurt. De hersen-darm as heeft mijn bijzondere interesse. Dit 2e brein, waar onze intuïtie is gehuisvest is een opzichzelfstaand systeem en heeft grote invloed op onze vitaliteit, welzijn en gezondheid.

Gedachten vol stress, angst en frustraties zijn ware sluipschutters die je gezondheid, die het op allerlei manieren verzwakken en je een groter risico geeft om burn-out, slaapproblemen, depressie, auto-immuunziekten, astma en hart- en vaatziekten te ontwikkelen.

Opmerkelijke veranderingen op cel-niveau

Inmiddels is aangetoond dat sofrologie veranderingen op cel-niveau kan bewerkstelligen. Als je sofrologie niet meer ziet als (alleen maar) een methode maar als een way of life dan kom je steeds dieper in je centrum. Helen op celniveau vraagt om een sterk bewustzijn, een stevige zelfkern en kunnen omgaan met de energie die door je lijf, je aderen, longen en door je gehele zijn stroomt. Positiviteit is aan te leren door het beoefenen van sofrologie. Het heeft duurzame positieve gevolgen. Het beoefenen van sofrologie is niet moeilijk maar vraagt wel tijd en aandacht, iedere dag weer waarbij niet de methode maar jij centraal staat. Leer, ervaar en leg je ervaringen vast.

‘whatever you’re doing today, do it with the confidence of a 4 years old in a batman shirt’.

unknown

© 2024 Sofrologiepraktijk Van Dijk

Thema door Anders Norén