Sofrologiepraktijk Van Dijk

Holistische coaching en workshops op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, veerkracht, balans en herstel bij stress en slaapgerelateerde klachten.

Sofrologie een spiraalvormig pad

Sofrologie kan niet lineair gezien worden. Het is een holistische manier van zien, naar de kern, de basis van jezelf en net zoals zoveel processen in de natuur is het beoefenen van sofrologie circulair.

Circulair dat wil zeggen dat het begin tegelijkertijd het einde is. Het wil zeggen dat het trainen nooit ophoudt en dat je altijd weer zult terugkeren naar de basis maar dan op een dieper niveau.

Prof. A. Caycedo heeft 12 graden ontdekt en nodigt je uit om zelf ook dit onderzoekstraject aan te gaan om nog dichterbij de waarheid, jouw waarheid te komen. Nog dichterbij, geeft al een spiraalvormig beeld, steeds dieper en dieper. Naar binnen en naar buiten, toetsend, lerend.

Het spiraal start bij het lichaam, de 1e graad. Die geeft je vaak het eerste signaal dat je niet in balans bent. Je krijgt bijvoorbeeld ergens last van of beperkingen vallen op, misschien krijg je een pijnsignaal of merk je dat je minder goed of slecht slaapt? Binnen de sofrologie zien we het lichaam als anker, belangrijk om te ontdekken, te voelen en te ervaren.

Daarna volgt de 2e graad, dit is de graad van onze geest en zijn onbegrensde mogelijkheden. De 3e graad is de eenwording van lichaam en geest. De 4e graad voegt onze waarden toe als richtlijn. Als we het spiraal verder vervolgen zien we dat we vanaf graad 5 t/m 8 het bewustzijn als energie ontdekken om vervolgens via graad 9 t/m 12 echt bij jezelf, je kern aan te komen. Iedere graad heeft zijn eigen specifieke oefeningen. Een mix tussen de wijze van ademhaling, houding, concentratie en afwisseling. Iedere graad heeft zijn eigen mogelijkheden om terug in balans te komen en jezelf te (her)ontdekken.

‘Finding yourself is not really how it works. You aren’t a ten-dollar bill in last winter’s coat pocket. You are also not lost. Your true self is right there, buried under cultural conditioning, other people’s opinions, and inaccurate conclusions you drew as a kid that became your beliefs about who you are. FINDING YOURSELF is actually RETURNING TO YOURSELF. An unlearning, an excavation, a remembering who you were before the world got its hands on you.’

Emily McDowell

Een traject van ontdekken, kennis verkrijgen en transformeren, dieper en dieper naar je kern, waarbij je ontdekt dat sofrologie niet alleen gezien kan worden als methode maar zeker ook als een pad.

‘the path isn’t a straight line; it’s a spiral. You continually come back to things you thought you understood and see deeper truths.’

Barry H. Gillespie

De natuur heeft mooie voorbeelden van spiralen, bij Sofrologiepraktijk van Dijk is de schelp (schulp) de metafoor. De praktijk is niet voor niets gesitueerd aan de Schulpweg, voel je welkom.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Sofrologiepraktijk Van Dijk

Thema door Anders Norén